Балерина

Стави црвена роза
која и во сребрени коси
мириса на младост, љубов
тој опиум од најубаво вино
кој се шири насекаде
додека шеташ како балерина,
блескаш во полн сјај,
а твоите чекори уште долго се слушаат
во ноќта како аплауз од безброј луѓе
и така гордо и насмеано се пробиваш
за да стигнеш на подиумот,
бидејќи ти си родена за победи,
да бидеш и останеш засекогаш на врвот.

Автор:
шифра – „Малечка“

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.