Парче живот


Еднаш бев сведок.

Еднаш бев нем сведок.

Еднаш се нареков нем сведок.

На животот.

Сега не го живеам.

Сега веќе не сум сведок.

Сега само барам да го живеам.

Трагам низ маслинестите шуми

Трагам низ полињата од расцутени багрени

Трагам низ вечноста.

Сонувам за  мирните лета

Сонувам за нечујните бајки

Сонувам за неизгаснатите ѕвезди.

Наоѓам парче живот во детските раце.

Наоѓам парче живот во мирисот на косите со боја на еднорог.

Наоѓам парче живот во звукот на плачливите утра полни со неисполнет детски сон.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.