Два света

Се викаме крајбрежје

на два спротивни света

и веќе постоиме шест лета,

нам пишаниот збор не нѝ смета

ако не нè читате би било баш штета.

Нашите мисли се чисти

и сите луѓе нѝ се исти,

боиме денови во шарена боја

дали ќе нè поддржиш е одлука твоја.

Различни содржини нудиме

за емоции да разбудиме,

буквите од сè срце ги љубиме

сè што е вредно го фалиме.

Споете го вашиот свет

заедно со нас,

нека се чуе вашиот глас

ве повикуваме во овој час.

Н.Н

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.