Сакаат да го исфрлат на улица бидејќи во станот имал премногу книги

Шеесет и седум годишниот Бен Хамер веќе четириесет и шест години изнајмувал мал еднособен став во Бруклин. Хамер моментално се соочува со опасноста да остане без покрив над глава како и да биде избркан на улица, а сето тоа поради тоа што… има премногу книги!

Имено, човекот кој му го изнајмува станот бара Хамер да се отсели затоа што колекцијата од книги кои ги поседува, наводно ја загрозува зградата во станот во кој се наоѓа.

Во известувањето во кое се бара иселувањето се наведува дека „кутиите, торбите, хартијата, плакарите, дрвените кутии и книгите наредени од подот до плафонот“ се нехигиенски, а управителот на зградата изјавил дека претставува опасност од пожари.

Хамер, кој нема намера да го напушти својот стан, следната недела ќе се најде на суд. Тврди дека сакаат да го иселат затоа што пред две години побарал да му се замрзне станарината.

„Ова што можете да го наречете библиотека, мојот газда го нарекува опасност од пожар“, рекол Бен Хамер.

Извор: The New York Daily News

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.