Мисловна

Души сезнали врват угоре

Од, им надвиснал рида пожолтена

Во момент застанаа, пред јалов кол

По коријата пред нив видоа, бол

Дур истокот плеќи им осветлуваше

Пред западот згаснат, темен

Се сторија бразда мисловна

Без зборови викачи, катмер

Навидум најдоа извор на животот

Зачудено затропаа и скокнаа

Да врват по патот без цел, мислеја

Дур истокот плеќи им осветлува

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.