Cogito, ergo sum!

Отворена книга ги откри зборовите

Невино тргна кон јавето на аловите

Пролистувајќи по нив

Cogito, ergo sum!

Викнав при глас на Кортезиус

Додека бавно трагам за сонот

Се изгубив себеси во својот свет

Но најдов извор, иако не бев сакал

Cogito, ergo sum!

Повторувам во себе повторно

Но никој не слуша

Глув бил мудриот писец

Пишувајќи за сонливиот, окован

Лош опијат завеа проникливо

Ме распарчи во ноќта одново

Cogito, ergo sum!

Дур думав за викот во холот

Ехото се изгуби во просторот

Додека изговарам за навек и навек

Cogito, ergo sum!

Cogito, ergo sum!

2 comments

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.