Грев

Влета враголиот пред дрвена порта

Носејќи вести преку коријата

Дур шепотеше со срцето

Застана пред грешниот и проплака

Секоја солза грев му миеше

Секоја солза татнееше на земи

Грешникот пак, гол остана

Без гревови, партали кријачи

Талкаше педа по педа дур сила имаше

Солзите се собраа в миг

Поток постанаја

Поток водилец кон умот

А тој обземен враголен

Насмевки делеше

А самиот тага беше

Песни ткаеше певливи

Испратени преку коријата

Кон истокот, за нов почеток

Вратен со зората прва

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.