Црниот Ангел – Наталија Наумовска

Чистина извираше од
нејзините очи,
не знаеше за грев и злоба
пливаше во сопствена слобода.

Јасна и кревка
беше нејзината душа
мека како памук
сè додека ѓаволот не го послуша.

Белите крилја ги скроти
иконскиот лик се расипа
грешката скапо ја плати
со црни крилја се опсипа.

Духот се скрши како стакло
болката од познато потекло
се лееше како брза река
знаеше дека казна ја чека.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.