Зборот

Пред зборот, постоеше чувство

По чувството, следеше зборот

Од зборот постана мислата

Мислата се преточи во сказна

Сказната раскажа добри но и,

тажни моменти

Моменти живеени до бескрај

Бескрајно се прашувам

како ќе беше да не биднеше,

Зборот…

И се така во круг се движи,

животецов и оди до небиднина

како Архимедовата константа

И повторно се прашувам

како ќе беше да не биднеше,

Зборот…

Дали би постоела и поема,

за да опишам што чувствувам

преку Зборот…

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.