Рози на Џадето од Душко Трифуновски е најдобар расказ за 2018 година

Конкурсот заврши на 3.1.2019, а одлуката за да се избере само еден расказ покрај толку многу квалитетни дела беше навистина тешка задача.
После прочитувањето на сите раскази „жири комисијата“ составена од членовите на тимот од блогот донесе конечна одлука и го избра „Рози на Џадето“ од Душко Трифуновски како најдобар краток расказ кој беше испратен на конкурсот.
Наградата за најдобриот расказ се состои од една книга (по наш избор) и уште неколку дополнителни работи кои ќе бидат изненадување за наградениот.

Конкурсот успешно е реализиран, а авторот ќе биде исконтактиран.

8 comments

  1. Честитки, и посакувам ваквите конкурси и натпревари да се засилат. На пример, да има два-три круга во кој ќе има напнатост, борба, а последниот круг да се организира на некое место кадешто ќе бидат собрани сите учесници и ќе се одлучува на лице-место за победникот. Мислам дека дружбата е поубава и доживувањето е поинакво. Поздрав и расказот е прекрасен. Секое добро!

    Liked by 2 people

  2. САМО НАПРЕД. НАПРАВЕТЕ УСПЕХ СО ВАКВИ КОНКУРСИ, НО ДА ИМААТ УЧЕСНИЦИТЕ И МОТИВ. НА ПРИМЕР, БИ БИЛО ПОИНТЕРЕСНО ДОКОЛКУ СЕ ОБЈАВУВААТ И ИЗВАДОЦИ ОД АВТОРИТЕ, ПОБЕДНИЦИТЕ, ИНТЕРВЈУА СО НИВ БИДЕЈЌИ НЕКОИ ОД НИВ СЕ ВЕЌЕ АВТОРИ (Колку што знам, Душко веќе има книги и последната му е веќе барана, Наташа Малечка…) САМО НАПРЕД И СЕ НАДЕВАМ ДЕКА ПРИМАТЕ ИДЕИ И ПРЕДЛОЗИ. ПОЗДРАВ (Y) Почнав да ве читам и следам од конкурсот наваму!

    Liked by 3 people

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.