Големата (е)миграција – Билјана Беламариќ

Не сакаме веќе да летаме на југ.
Непријатно време,
остри јазици.
Нашето мало јато
се колве самото себеси.

Ние сè повеќе летаме на запад.
Макотрпен пат
кон интелектуален живот.
Нашето уште помало јато
се претопува постепено во друго.

Автор: Билјана Беламариќ

2 comments

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.