Звукот на клавирот – Малечка

Ах, тој звук кој го измислил, без разлика дали е добар или лош, слушајте го звукот на клавирот кој е прекрасен бидејќи има магија по нотите што ги свири некој познат маестро, пренесувајќи порака која можеби ја разбираме или не, со неговите дирки во различни бои кои го прават посебен, препознатлив, но има своја вредност, својствена за него, затоа понекогаш може да не замисли и одлета на некое небо, внесе во љубовта со неговите акорди дури во светот на бајките каде сме на некое тајно место со саканата личност играјќи по врелиот песок на кој остануваат стапалки од нашите чекори,  е да по секоја нота од звукот на клавирот во ист ритам правиме чекор еден по еден за на крај да завршиме со прегратка и бакнежи во недоглед или кога не потсети на некои тажни моменти може да ни помогне музиката како лек за рана на срце и душа т.е.з а подобро расположение, но тогаш завршува свирењето, треба да се пробудиме и дадеме аплауз кој ќе се слуша надалеку и аплаудира уште долго, долго.

Автор: шифра – Малечка

Advertisements

14 comments

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.