Претставување на творештвото на Винка Саздова

НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола и Издавачкиот центар ТРИ со големо задоволство ве покануваат на средба со една од најпопуларните македонски авторки, Винка Саздова, и промоција на нејзиното творештво, што ќе се случи на 05.12.2018 (среда), во Салата за промоции, со почеток од 12 часот.

На оваа прва средба на Винка Саздова со битолската публика ќе имате можност да се запознаете одблизу со авторката чии романи допреа до илјадници читатели во Македонија, но и пошироко. За творештвото на Саздова ќе говори уште еден наш истакнат автор, проф. д-р Венко Андоновски.

Винка Саздова е автор е на романите „Последниот чај“ (2009), „Полиња со диви нарциси“ (2011), „Понекогаш доаѓа среќа“ (2013) и „Луна“ (2015). „Последниот чај“ е преведен на српски, хрватски и бугарски јазик.
Двапати ја има добиено наградата „Најчитан автор“ – во 2012 г. од НУБ „Св. Климент Охридски“, а во 2014 година од Градската библиотека „Браќа Миладиновци“.
Основач е на Издавачки центар ТРИ.

Среда, 05.12.2018, во 12 часот
Библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола
Сала за промоции 
– пишува на официјалниот фб настан

2 comments

Напиши одговор на herrmomonews Откажи одговор

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.