Мисла

Пробав, да го најдам значењето на сонот.
Се потсетувам на прстенот,
кој блескаше на твојот прст.
Пробав, да го најдам и патот до твојот ум.
Но залудно, ист е како од до галаксијата.
Додека размислувам за суштината на ритамот.
Од звучниците го уживам звукот на Колмен.
Типките веќе го создаваат во оваа,
вторничка приквечерина.
Топла робуста испарува во фенси црвена чаша.
Пареата го игра својот познат танц.
Мисли, илјадници се препелкаат.
В’миг кучето заспа во мојот скут.
Додека пишувам досадна поема без,
правила и смисла.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.