Последна нота

Се впивам, без напевен воздив во просторот.
Покрај мене, уште еден патник лунатик.
Испарува за миг.
Мачно ехо поминува низ овие уморени вени.
Риф по риф, слајд по слајд, ги скокотка.
Додека блузот привршува.
Гледам кон месечината, затскриена.
Кон другиот крај на светот.
Сјаам за неа, доаѓам за неа си велам.
Земја на сонот ил пак фантазија, побарав.
Сетне го изговарам името нејзино.
Истата драма, повторно се игра во мојот ум.
Наместо еурека, ги фатив внатре во Сиокс танц.
Олуја и грмотевици, помеѓу сон и јаве татнееја.
Со последната нота недовршена.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.