Меѓу читателот и поетот – Радован Павловски

Меѓу читателот и поетот
се јавува и се одржува песната
Нејзиниот конак тешко може да се опише
Оној што ја препознава нејзината облека
го препознава и своето врме
Песните меѓу себе сложни
ја обиколуваат вселената
и секогаш млади
некогаш без збор се јавуваат
ги затегнуваат мускулите на битието
и од дното на душата работат
во нивниот дом
да не се насели зло.

Радован Павловски

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.