Филип Димкоски доби меѓународна награда „Книжевно перо“

Книгата поезија за деца „Заедно да растеме“ од Филип Димкоски, објавена годинава во „Академски печат“, ја доби меѓународната награда „Книжевно перо“ за најдобра збирка поезија за деца во регионов. Наградата му беше доделена на Димкоски во рамките на меѓународниот книжевен фестивал „Денови на пријатели на книгите“ што по единаесетти пат се одржува во Риека, Република Хрватска, а го организира Хрватското книжевно друштво.

Книгата „Заедно да растеме“ содржи 38 песни поделени во два циклуса. Рецензентка е Љиљана Атанасова, автор на поговорот Горјан Петревски, авторка на илустрациите е Александра Ацеска, а лекторка на изданието е Кристина Велевска. Книгата досега беше промовирана во Прилеп, Скопје, Битола и во Штип.

Извор

Advertisements

One comment

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.