Иднина

Иднината нема да дојде

Во моментот кога се очекува.

Очекувањето е сегашност која изумира тивко

И го задушува срцевово биење.

Биењето е отскок непрекинат

Засилен и задушен од секој твој поглед.

Погледот е птица која прелeтува

И застанува на мојата глава

Без прашање и молба.

Прашањето не постои кога те имам тебе

Само се молам да не те изгубам.

Губењето е прекршена страст

Која го смалува постоењето

Постоењето нема иднина

Која се очекува

Тоа секогаш е сегашност која те моли

Да дојдеш.

 

 

 

 

 

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.