Пустина

Пустина

Осамена душа талка по неа

Чекори тешко, остава траги

Трагалки за младата

Пустина

Сува и бесконечна

Создава ум недополнет

Ум збунет до лудило

Пустина

Обелодени приказна зачната

За оаза плодна слова

Таму каде што е мелодијата

Пустина

Зграбена мисла па фрлена в ад

Па воскресната пред младата

Заминат номад кон утрото

Пустина

Изодена до бескрајот

Од почетокот до крајот

До младата, за момент

Пустина

Досадно било чекорењето со умот

По прашливата пустина

Замижав и замислив плажа

Ах пустината…

2 comments

    • Животот е драмска сцена, утрото е пролог додека ноќта епилог. Некојпат е лесно, некојпат тешко, се зависи од тоа каква претстава играме. Со еден збор, животот е комплициран како и поемава која е продукт од еден ден. Да не должам, едноставно ми е мило што ти се допадна. 😉

      Liked by 1 person

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.