Конкурс за нови драмски текстови од македонски автори

Здружението на драматурзи и сценаристи на Р.Македонија распишува КОНКУРС – за неизведувани и необјавени современи драмски текстови од македонски автори.

Целта на конкурсот е да се поттикне и афирмира новата современа македонска драматургија.

Заинтересираните, своите драмски текстови треба да ги достават во електронска форма на е-маил: drushtvonadramaturzi@gmail.com.

Конкурсот е отворен до 30.11.2018год. (петок до 16 часот). Сите текстови пристигнати по изминатиот рок, нема да се разгледуваат.

Најдобрите три драмски текста, Здружението на драматурзи и сценаристи на Р.М, се обврзува да ги достави по електронска пошта до националните театарски институции во Р. Македонија, додека пак за прворангиранот драмски текст ќе се организира јавно читање во просториите на НУ Драмски театар Скопје.

Во име на „Здружение на драматурзи и сценаристи на Република Македонија“
Претседател – Југослав Петровски

Извор: Слободен печат

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.