Нова книга – „Активно живеење“ на Д-р Благица Ризоска Ваниќ

Д-р Благица Ризоска Ваниќ, професорка по клиничка практика на Универзитетот Американ Колеџ Скопје и Биљана Копрова, специјалист по медицинска психологија, се авторки на книгата „Активно живеење“ 

Овој практичен прирачник, прв од ваков вид, претставува водич за примена на Гешталт теоријата и методологијата во работата за подобрување на менталното здравје на луѓето од трета доба. Авторките, кои се Гешталт тренери, терапевти и супервизори, даваат прегледни информации за луѓето во трета доба во Македонија, за нивните потреби и за предизвиците со кои се соочуваат. Прирачникот нуди конкретни алатки и методологија за вклучување на луѓето од трета доба во процесот на личен раст и развој. Книгата може да се симне овде.

slika-korica-773x540-773x540

Извор

2 comments

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.