Размената на книги успешно реализирана во Кичево

Размената на прочитани книги и лектири настанот  кој го организираше Наталија Николаевска Богданоска во Кичево заврши успешно. Настанот се одржа во опуштена атмосфера во CheckIn и беше одлична можност за дружба со љубителите на книги и за размена на книжевни муабети и книги.
Можеби присутните не беа во огромен број, но атмосферата беше пријатна, опуштена и секој си замина со по минимум една книга.

Книгите се разменуваат трајно, а секој кој сака може да не земе книга, а своја да остави. Постојат повеќе варијанти за размената, секако со меѓусебен договор на тие што си ги разменуваат сопствените книги.

Ова беше мое прво учество на размена на книги и можам да кажам дека имам прекрасни впечатоци.

Се надевам дека ќе има уште вакви успешни размени во нашиот град, но следно со поголем број на учесници и присутни кои ќе дојдат на размената и ќе си заминат со нови стекнати познанаства/пријатели и со по некоја непрочитана разменета книга.

Галерија од настанот:

 

1234

Книгите кои ги добив од размената:

DSC_0325.JPG

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.