„Македоника“ создаде нова апликација за бесплатно читање е-книги

„Македоника“ ја лансираше новата апликација наменета за читање е-книги на сите Андроид уреди. Станува збор за комплетно нова апликација што се развиваше цели 11 месеци со цел да биде една од најдобрите во светот.

mkd-229960

Новата верзија е многу побрза, постабилна, поинтуитивна, со поквалитетен приказ на книгите и работи на сите таблети и смартфони со Андроид оперативен систем.

Во соработка со Гугл, беше тестирана на повеќе од 9.000 различни уреди. Со новата апликација можат да се „читаат“ и сликовници, со што „Македоника“ е единствен е-читач од таков вид во светот.

Базата на „Македоника“ ја сочинуваат 36.000 регистрирани читатели на книги и преку 600 објавени бесплатни е-книги од сите жанрови и категории. Бесплатната апликација „Македоника“ може да ја симнете тука.

Извор

Advertisements

One comment

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.