Промоција на книга: „Патување со Самаритен” од Коле Манев

“Патување со Самаритен” е наслов на книгата на ликовниот уметник Коле Манев која ќе биде промовирана  на 17 октомври во 19 часот во хотелот “Холидеј ин”.

image

Уметникот својата креативност овој пат ја преточи во прекрасна книга/роман. Авторот Коле Манев ја започнува книгата со цитатот од францускиот писател есеист, теоретичар и историчар на уметноста Андре Малро, кој говори за творештвото “Предмет на творештвото, е да се изрази, преку реалното тоа што не му припаѓа на реалното, тоа што постои само во творештвото”.

Промотор на книгата е г-дин Ефтим Клетников, македонски поет, книжевен и ликовен критичар, есеист и преведувач.
Книгата е во издание на издавачката куќа „Магор“ (BookCafeMagor).

Извор.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.