Валцер

Занесен валцер со последна мисла.

Глатка голтка од отстоен Теран, бидна.

Над дирките солза надвиснала.

Осамна без трага, без нота завршна.

Муза без облик и Кихот куртоаз.

Исцртуваа елипси на бродскиот под.

При ноќ, без светло и виртуоз.

Посакувана беше, страст и насмевка.

Безброј прашања и бавен поглед.

Книга со стара душа, заборавена.

Аголен абажур раскажува за една…

Напуштајќи ја собата со воздив.

Вџашени гаврани, гласно џангараа.

Но молчат за моментот кабаат.

Влечејќи ги прстите за последен пат,

по косите кадрави, катмер.

Додека,

го играме последниот валцер.

 

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.