Желба

Затскриена желба се буди
Нов пат дава кој води во друг живот.
Затскриеност води до тајноста
На мојата душа
Која сака да пламни во
Надворешен свет.
Пламни тајно!
Откриј го мојот страв!
Распламти ја мојата страст!
Денот ја разгорува страста
Моментит на страст надоаѓа кога
Свеста се губи
Само еден чекор напред
Моето Јас назад го враќа.

До кога мачителни одлуки се нсоат?
До крајот на животот
Или до крајот на смртта?

Да го затскриеме нашето лице
Но, не да ја прекриеме нашата душа.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.