Дали и вам ви се случува да ги слушате гласовите на ликовите од книгите?

Уште една статија поврзана со претходната.

Кафе и книги

Како и секој љубител на книги, сигурно и вам ви се случило да поминете цела ноќ во непрекинато читање книги. Особено кога ќе нѐ маѓепса книгата, тогаш едноставно не можеме да а испуштиме од раце. И по неколкучасовно непрекинато читање, можете да се заколнете дека го слушате гласот на ликовите од книгата.

Овој чуден феномен не ви се случува само вам! Според истражувањата 1/5 од сите читатели го имаат ова искуство, коешто се нарекува искуствено преминување.

Зошто е ова важно?

Ова е предмет на истражување поради тоа што многу читатели можат да се пронајдат во оваа. Освен тоа, читањето добра книга може тотално да ве обземе, а новите истражувања го поткрепуваат тоа.

09008c73-5fd8-4410-882d-9fc6aa705011-620x372

Поттикнување на сензорите во умот

Ако ги слушате гласовите на ликовите од книгите дури и откако ќе престанете со читање, не паничете. Искуственото вкрстување е сосема безопасно. Иако постои честа заблуда дека слушните халуцинации се знак за психолошки…

View original post 169 more words

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.