Преселба

Се пренесов во светот на сенките

Кои ги донел ветрецот на љубовта.

Се пренесов во црно-белиот свет

Каде живеат сивите луѓе .

Никој не го познава патот кој води до

Тврдината од каде сенките на љубовта

Излегуваат од животите на Сивите луѓе.

Таа толку грдовишно стои

На брдото од далечниот град.

Го пробивам патот До тврдината.

Наноси од снег.

Ќе дојде ново утро.

Нов сон.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.