Р

Додека го допијувам чајот,
при звукот на Нани Мистик.
Се присетувам на часовите поминати.
Време, се беше наострило.
Облаци пастелни мислиш калапени,
избезумени шетаат де наваму де натаму.
Се присетувам, на денот сончев мистичен.
Каде насмевки се надоврзуваа,
каде погледи се прилепуваа.
Билјардни топки сино-жолти танцуваа.
Сини, како твојата сина кралска крв.
Додека мисли копнееjа, за бакнеж.
И би бакнеж.
И би ноќ, со танц под чаршафот со портрет на Монро.
И би желба остварена за… допир.
И би ноќ непреспиена.
И би насмевка, при утрото развиделено.
И би оние зборови… Good Morning,
кажани со баварски акцент…
Аххх, колку само ми недостасува твоето германско ,,Р,,.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.