Никоја како неа

Никој не знаеше да се смее,
а да голта солзи како неа.
Никој не можеше да изгледа безгрижно,
а да носи сто грижи на плеќи.
Никој не умееше да љуби,
а да се мрази себеси како неа.
Никој не беше толку луд,
а всушност толку нормален како неа.
Никој не знаеше да се смее,
и да пренесува среќа како неа.
Никој не можеше да скрие тага
и истовремено да утешува како неа.
Никој не умееше да прегрне
и да го донесе целиот свет во прегратка.
Никој не знаеше да се скрие
и да биде толку присутен насекаде, како неа.
Никој не можеше да ти недостига
и да те прави комплетен како неа.
Никој не умееше да чува тајни
и да крие спомени како неа.
Никој не знаеше да чекори
и да остави белег со секој чекор.
Никој не можеше да биде Таа,
никој не умееше да биде како неа,
никој не знаеше како се прави тоа.
Никој не можеше да биде Таа,
никој не умееше,
никој не знаеше.

Advertisements

2 comments

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.