Очи бели бисери

N.N

Очи бели бисери
до бескрајот силно светкаат,
бодежи в срце ставаат,
купче сјајни тајни во нив сокриваат.
Очи бели бисери
за гледање надалеку шараат,
длабоко во душата продираат
и тебе те бараат.
Очи бели бисери
во далечини занесени
кон погледот твој летаат
за да го дофатат.
Очи бели бисери
скришно под нив гледаат
за да го видат нереченото
да го сетат скриеното.
Очи бели бисери
молкум солза пуштаат,
за да ја измијат тагата
да ја олеснат душата.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.