Јас сум човек после сè

Се смееме на ист јазик,
а тагуваме на сопствена мака,
плачеме на ист јазик,
а се радуваме на свој начин.
Солзи си бришеме
за заедно да се радуваме,
тага бркаме
за да се излекуваме.

Луѓе сме покрај сè,
стоиме црвсто пред предизвици
но, и се кршиме пред некои од нив.
Водиме сопствени битки
кои може да ги поделиме со многумина,
се натпреваруваме со себеси,
а таа борба е најтешка,
најтешко себеси се победуваме.
Разумно постапуваме
за некогаш да утнеме,
но луѓе сме покрај сè.
Луѓе сме покрај сè,
војни надживуваме,
непобедливо победуваме,
раце да си подадеме
затоа што сме луѓе после сè.

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.