Годините кога научив да летам – Евгениј Хоуп

Одбив со себе да го понесам клучот од куќата. Немам потреба од таков спомен. Тоа би значело секојдневно потсетување на лажната припадност. Да беше онаа вистинската, немаше да трагам по островот, туку ќе си останев таму од каде што побегнав. Поточно, заминав. – извадок од „Годините кога научив да летам“ – Евгениј Хоуп.

Мислам дека овој извадок е сосема доволен за да предизвика љубопитност кај љубителите на книги што има Евгениј да раскаже за тоа како научил да лета.

Најтопло ја препорачувам оваа книга која е од наш македонски автор да биде дел од сечија домашна библиотека.

Евгениј Хоуп

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.