Распишан е конкурс за доделување на наградата роман на годината за 2017 година

ФОНДАЦИЈАТА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ И ПРОМОЦИЈА НА КУЛТУРАТА „СЛАВКО ЈАНЕВСКИ“ распишува

КОНКУРС
за доделување на наградата РОМАН НА ГОДИНАТА ЗА 2017 ГОДИНА

  1. Фондацијата „Славко Јаневски“ доделува единствена годишна награда „Роман на годината“, за која можат да конкурираат сите романи објавени во текот на 2017 година.
  2. Наградата „Роман на годината“ ја доделува Фондацијата „Славко Јаневски“ на предлог на петчлено жири, составено од реномирани книжевни дејци и еден претставник од Фондацијата.
  3. Романите што влегуваат во конкуренција можат да ги предлагаат самите автори, нивните издавачи или читателите.
  4. Предлагачите се должни најдоцна до 15 јануари 2018 година да достават до Фондацијата по 5 (пет) примероци од предложените книги, кои не се враќаат. (Пожелно е и доставување на романот во електронска верзија на адресата romannagodinata@gmail.com)
  5. Фондацијата „Славко Јаневски“ е должна да го соопшти добитникот на наградата „Роман на годината“ најдоцна до 15 март 2018 година.
  6. Наградата „Роман на годината“ на Фондацијата „Славко Јаневски“ мора да биде доделена.
  7. Наградата „Роман на годината“ се состои од плакета и паричен износ од 150.000 денари.

Книгите се доставуваат на адреса Читална „Славко Јаневски“, ул. Димитрија Чуповски бр.21, 1000 Скопје

sj1

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.