Скрши ја илузијата – Наталија Наумовска

Создадена од слики, мисли и сцени

очекувања и надежи милиони

треба да се скрши како стаклена чаша

празна од штотуку испиено црвено вино.

Затвара очи и уши

од усни немо зборува,

лажни невистини и вистински лаги,

таа проклета крадачка на реалноста.

Создадена од песни, спомени и ноти

во вид на безгласна музика

што пара уши до болка

таа, безобразна нестварна мелодија.

Грабливка на стварноста

некогаш толку посакувана,

кога е непоканета гостинка

затвори ѝ врата.

Викни птица грабливка

нека ја однесе далеку

и нека нè ја враќа,

нека се скрши на парчиња.

А, ти изгради нова објективност.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.