Црн фустан – Милица Паулус

За денес изборот е „Црн фустан“ од Милица Паулус – писателка и поетеса, која живее и работи во Германија, а има македонско потекло.
Подолу можете да ги прочитате нејзините стихови и на youtube видеото да чуете како ги рецитирам.
(Кликнете subscribe за да ме следите на каналот и да бидете во тек со сите објави).

Исто така доколку сакате да бидете во тек со објавите од блогов, следете го и него.
Доколку сакате да добивате известувања на facebook, кликнете „ми се допаѓа“ на нашата фб страна: ФБ страна – Крајжбрежје на два спротивни света БЛОГ

DSC_0847

4 comments

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.