Човекот од маглата – Донато Каризи

DSC_0572

И за овој месец повторно избравме книга од Донато Каризи.
Наслов на оригиналот: LA RAGAZZA NELLA NEBBIA – DONATO CARRISI
Првото издание е од 2016 година, a оригиналот е излезен Ноември, 2015. 

Се работи за возбудлива приказна за процесот на трагање по едно исчезнато девојче…  Дали Фогел ќе успее да го реши случајот? Манипулацијата со медиумите му е главен адут, а што ќе се случува мора да прочитате за да откриете.

Злото е вистински придвижувач на секоја приказна. Романите, филмовите или видеоигрите во кои сѐ е добро, никому не би биле интересни…Запомнете: злото е она што ја создава приказната.
Ноќта во која сѐ се промени засекогаш беше ладна и магличава, во гратчето скриено меѓу сенките на Алпите. Можеби токму поради таа магла автомобилот на специјалниот агент слета од патот. Тој е во шок – не се сеќава зошто е тука каде што е, ниту пак, како стасал дотаму. Сепак, едно е сигурно: требаше да биде на некое друго место, далеку одовде.“ – Извадок од задната корица.

DSC_0574
DSC_0573

Топла препорака за овие летни денови, посебно за тие кои сакаат да читаат возбудливи трилер книги.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.