Те жалам – Драган Таневски

Те жалам
кога твојата среќа
е нечија несреќа.

Те жалам
кога твоето богатство
е нечија сиромаштија.

Те жалам
кога твојата љубов
е нечија омраза.

Те жалам
кога твоите пријатели
се нечии душмани.

Те жалам 
кога при очи си слеп,
при уши глув.

Зашто кога при срце 
немаш пулс,
ти, од сите 
си најмногу за жалење.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.