Шепнувачот – Донато Каризи

Книгата која го одбележа месец јуни е „Шепнувачот“ од Донато Каризи или оригинално „The Whisperer“ (2009) – Donato Carrisi

_20170630_190328.JPG
На линкот може да се најдат оцените и како членовите на Goodreads ја оцениле книгата: Goodreads reviews

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Психолошки трилер, бестселер – рекордер и повеќекратен добитник на награди.
Се работи за разоткривање на серискиот убиец чија главна мета се млади девојчиња кои доаѓаат од мали семејства и најчесто се единствени деца во семејството.

DSC_0080.JPG

„Шест откриени раце се откриени закопани на една шумска полјанка. Тие се подредени во мистериозен круг и им припаѓаат на исчезнати мали девојчиња. Но, остатокот од телата никаде не се пронајдени.

На криминологот Горан Гавила му е доделен случајот. Бунтовник по природа, тој е принуден да работи со младата полицајка Мила Васкез. Вита, со изглед на момче, пред никого не одговара, Мила има сопствена трагична историја што ја остава повредена, неспособна да чувствува или да се поврзе со луѓето…

Шепнувачот е толку сензационален бестселер во Европа колку и романите на Стиг Ларсон. Тоа е поради ретко добрата креација: провокативна мисла, остроумен роман што е наполно невозможно да се остави од раце“.

 

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.