Повикувам радост

Отвори и слободно влези,

Диши длабоко и помисли

Ако си ти болка, што сум јас?

Јас сум само болка со име,

А, не може да се умножиме,

Треба да се разбиеме

А, кога ќе се скршиме на парчиња

Нека не состават и тогаш

Ако сме пак болка,

Борбата сме ја изгубиле.

Од самиот почеток е зачетокот

Луѓето упорно ја затвараат оваа одаја

Која сама се населува во домовите

А, ти не си ја поканил

Тогаш кога најмалку ти треба,

А, не ѝ текнува да се

Затвори.

Ако не се затвори сама,

Ти обиди се да ја затвориш.

Внатре посади симболи на среќата

Оранжерии од орхидеи и кали

Радосно викни „доста беше“

И сега нека цути радост!

Ја повикувам овде,

Ајде доаѓај!

girl.jpg

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.