Алелуја

Твојот молк е мој пораз,

И кога се губиш во нејзе

Што ти преостанува?

Имаш нем одговор:

Навидум ништо, а сепак сѐ!

А, таа без музика ти пее,

Ти се обидуваш да ја слушнеш,

Ама попусто.

Во молкот го имаш

Одговорот.

Одблесок светлина стигнува во собата,

Дошло утрото

А, ти буден го пречекуваш.

Ја мразиш будната ноќ,

А, таква некогаш ти е најпотребна.

Тишината која те прегрнува кога си сам.

Алелуја.

5f8b18163eee8548ac3384c6cbc2ae2f

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.