Одаја

Одајата во која со катанец ги чуваш,

Да не ти избегаат, заклучени

Амбисите во кои запаѓаш

Јавајќи во сонот

Ангели со скршени крилја

Никогаш не паѓаат,

А, ти секогаш паѓаш на исто место,

Тебе амбисот ти е душата

А, таа напатена

Јамка околу вратот си врзала

Небаре немала излез,

Излегува на светлина

Тогаш, го пронаоѓа спасот во себе,

Ене го!

boss-fight-free-high-quality-stock-images-photos-photography-old-room-random

 

 

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.