Саемот на книга започна (2017)

Официјално и од денеска започнува 29-тиот по ред саем на книга кај нас, кој се одржува традиционално во Април. 
Настанот е место на литературни читања и обраќања на еминентни автори од оваа област кои одново ќе ја истакнат моќта на книжевните дела како суштински фактор за културното творештво на секој народ. На Саемот на книгата на едно место се претствуваат најголемите домашни издавачи, но и издавачи од регионот  што го прави овој саем еден од најатрактивните манифестации чиј број на посетители се движи околку 40.000.

Значењето на Саемот на книгата е огромно, а манифестацијата како една од најпосетените саемски манифестации кај нас учествува во создавањето на традицијата и култот кон пишаниот збор, кој секако ги обединува луѓето.
Зборот, читањето, размената на мисли ги поврзува и обединува луѓето во една нераскинлива нишка!

Саем на книга

За сите саеми, цената на влезницата за посетители е 30 денари, а за организирани групни посети, 20 денари.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.