Книги од македонски писатели за добар почеток на годината

Погледнете го изборот на македонски книги кој го направила Sharenamarsovka на нејзиниот блог 🙂

Марсовка на Земјата

knigi-od-makedonski-avtori-za-dobar-pochetok-na-godinata

Откако знам за себе читам книги на англиски јазик. Но откако ја издадов мојата прва книга, „На работ од времето“, решив да се посветам повеќе на литература од македонски писатели, особено на оние младите кои сè уште се пробиваат на оваа сцена (исто како и јас). И бидејќи бев на шопинг за книги, решив да ги споделам со вас оние што ги избрав за читање за овој месец. Гледав да бидат различни жанрови, започнувајќи од поезија, па сè до психолошки трилер. И секако, бидејќи читнав по малку од сите („Со ветрот под рака“ веќе ја прочитав, во еден здив!), во овој момент можам само да ви ги предложам како интересни наслови од талентирани момци и девојки – тоа што го читнав досега навистина беше добро. Понатаму можеби ќе се обидам да составам и рецензии за оние што ќе ми остават поголем впечаток. Да не должам, еве за кои книги станува збор…

View original post 585 more words

3 comments

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.