Кои македонски книги ги читаше Кафе и книги во јануари?

🙂

Кафе и книги

Започна февруари, а тоа значи уште еден месец почн со нови можности за нови книги. Во изминатиот период слушав критики од луѓе дека на македонската книжевна сцена недостасуваат добри македонски романи, со што силно не се согласувам, па затоа решив јануари да го посветам на читање македонски романи од македонски писатели и да напишам некој збор и препорака за нив.

ef556fc4b89793adc554285b2191d63f

Листата со наведени книги ви гарантирам дека нема да ве разочара и ако сте посакувале да пронајдете добар македонски роман, тука можете да го изберете вашето следно четиво. Овие книги се доказ дека Македонија е преполна со таленти и прекрасни писатели кои имаат прекрасни приказни за раскажување и верувам дека со вакви писателски умови, на Македонија никогаш нема да и недостасуваат добри романи.

Затоа и во иднина ќе се потрудам да препорачувам и да презентирам повеќе македонски романи, бидејќи цврсто сум убедена дека треба да ги поддржуваме нашите домашни автори!

View original post 1.461 more words

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.