Библиотерапијата е прекрасна и навистина може да ви помогне!

Библиотерапија за секоја ситуација!

Кафе и книги

Ах, тие прекрасни моќи на книгите и идеите кои се вметнати во нив! Книгите одново и одново го менуваат светот каков што го знаеме. Помислете само на „Република“ на Платон, „Капитал“ на Карлс Маркс, „Богатството на народите“ од  Адам Смит или „Правата на човекот“ од Томас Пејн. Овие книги содржат идеи кои со векови го обликувале човечкото искуство. Понекогаш на подобро, понекогаш на полошо, но не може да се негира моќта на книгите да предизвикаат промени на макро-ниво.

Но, она што ги прави книгите навистина прекрасни е тоа што тие влијаат и на микро-ниво. Читањето на вистинската книга во вистинското време може да ја промени насоката во вашиот живот. Може да ви помогне да ги надминете пречките, да носите подобри одлуки, да се борите против стресот (и досадата) и да ве поттурнат токму тогаш кога тоа ви е потребно. Ако некогаш ви се случило некој професор, родител или пријател да…

View original post 443 more words

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.