Патот по кој одиш – Радован Павловски (рецитација)

Патот по кој одиш

Патот по кој одиш
не мора да биде рамен пат
туку сам пронајди пат
како што на својата мисла
ѝ пронаоѓаш збор
така и на своето тело
скрој му облека
Со убавина и допир
исправи ги гранките на жалната врба
во обратен правец
порадосна да биде.

Чита: Наталија Наумовска

One comment

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.