Книжевен конкурс за млади автори

Конкурсот ќе биде отворен до 14 февруари, а право на учество имаат авторите на возраст меѓу 15 и 30 години кои пишуваат на јазиците на поранешните екс-ЈУ републики и јазиците на националните малцинства.

Домот на млади од српскиот град Панчево ги повикува сите заинтересирани млади автори од земјите од поранешна Југославија да испратат свои дела на годинешниот 38-ми по ред конкурс за Зборникот на поезија и кратка проза „Ракописи 38“.

Заинтересираните треба да испратат три песни и/или три раскази; песните со должина до 2, а расказите до 3 компјутерски страници (до 7.000 знаци, големина на фонт 12), потпишани со целосно име и презиме, година на раѓање, адреса, број на телефон и e-mail на адресата: Дом омладина, „Светог Саве“ бр. 10, 26 000 Панчево, Србија (со назнака „За Ракописи 38“) или на mail: zbornikrukopisi@gmail.com.

Организаторите велат: „Ги молиме авторите да ги почитуваат правилата на конурсот и рокот за испраќање на делата! „Ракописи 38“ ќе излезе од печат до мај идната година, а кон крајот на мај е планирана и промоција во Панчево, односно дводневен фестивал. На авторите од Босна и Херцеговина, Хрватска, Словенија, Македонија и Црна Гора кои нема да бидат во можност да дојдат на промоцијата, примероците ќе им бидат испратени по пошта“.

 

 

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.