Книга за месец Јануари

img_20170129_215102

За овој месец ја избравме „Златното лале“ од Розалинд Лејкер во издание на „Матица“
„Златното лале“ е роман што уште со првите страници ќе ве одведе во тогашното холандско општество во златната ера на холандското сликарство во времето на Рембрант и Вермер, во кое се испреплетуваат уметноста, музиката, пасијата за одгледување лалиња, но и политичките игри и измами што влијаат врз човечките судбини.
img_20170129_215031

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.