Ретро видео: Љубовта кон книжарниците никогаш нема да исчезне

Погледнете го ова видео коешто ќе каже многу отколку што ние би опишале со зборови.

Мора да се потрудиме љубовта кон книгите, а со тоа и кон книжарниците – никогаш да не исчезне!

Кафе и книги

Љубовта кон книжарниците и книгите постои со векови и се чини дека многу работи можат да се сменат, но тоа не.

8_bookstore

Со појавата на е-читачите и популарноста на веб-страните за продавање книги, се појави стравот дека книжарниците и книгите со корици полека го губат својот примат и дека со текот на време ќе ги снема. Но, оваа година книгите со корици се вратија на врвот, а и книжарниците ширум светот имаа пораст на продажбите. Кон крајот на 2015 година, дури и Амазон отвори физичка книжарница за прв пат во својата историја.

Тоа само покажува дека во суштина луѓето не се менуваат многу, а ова ретро видео од 1946 година, насловено како „Љубител на книги“, совршено покажува зошто книжарниците ни се толку важни. Можеби поминале 70 години од ова видео, технологијата ужасно многу е напредната, но се што ќе видите во видеото е нешто во коешто сите ќе се пронајдеме…

View original post 14 more words

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.